h1

Om friskolor och homoadoptioner – och varför jag ser ett samband

March 4, 2011

My first post in Swedish.

Princip 1 – Föräldrar ska ha frihet att uppfostra sina barn som de vill (under rimliga lagliga gränser). Enligt denna princip ska all sorters friskolor, hemskolning vara tillåtet, och även homoadoptioner. Varför är det då så många (humanister och liberaler och sossar) som åberopar denna principen för att berättiga homoadoptioner medan de samtidigt är emot friskolor? Och varför är det så många (religiösa extremister) som gör tvärtom?

 

Princip 2 – Barnens väl måste komma först, utan hänsyn till föräldrars åsikter. (Att staten vet bättre än föräldrar vad som är bäst för barn tas för givet). Enligt denna princip ska friskolor helst inte existera, och om de existerar ska de vara mycket begränsade och stå under stark bevakning. Hemskolning ska vara förbjudet. Homoadoptioner ska inte accepteras utan vidare, utan måste inspekteras och undersökas huruvida barn tar skada av det eller inte. Även här ser vi samma dubbelstandard från båda håll. Varför är det då så många (humanister och liberaler och sossar) som åberopar denna principen för att begränsa friskolor medan de samtidigt är för homoadoptioner? Och varför är det så många (religiösa extremister) som gör tvärtom?

 

Det är ju ganska uppenbart att båda sidor I dessa fall har förutfattade åsikter om vad som är ok eller inte och hittar på principer för att berättiga dem – för de är ju inte konsekventa överhuvudtaget.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: